Anja van Lierop-Vinken (1975)

Als kind al was ik heel gevoelig en pikte ik feilloos op wat er in een ander omging.
Op mijn 28e liep ik vast in mijn leven. Ik was alleen maar bezig met zorgen voor anderen. In het jaar therapie dat daarop volgde, heb ik mezelf leren kennen. Dat begon met een cursus Reiki (I, II en III) en allerlei oefeningen die mij duidelijk maakten dat ik veel meer kon dan ik dacht.

In dat jaar heb ik ook een regressiesessie beleefd. Dat maakte zoveel indruk op me, dat ik mezelf voornam; als ik nog eens ooit iets ga studeren, wordt het dat!

Ik heb de cursus Bachbloesemremedies met succes afgesloten bij het centrum Bach Original Flower Remedies.

Daarna heb ik mijn Reiki uitgebreid met Shamballa. Dat heet inmiddels New Paradigm MDT.

In 2013 ben ik begonnen met studeren aan het Tasso Instituut in Utrecht. In 2016 ben ik afgestudeerd als Transpersoonlijk Regressie- en Reïncarnatietherapeut. De opleiding is heel belangrijk geweest voor mijn eigen ontwikkeling. Nu kan ik met de technieken van Tasso anderen helpen.

In het najaar van 2015 heb ik bij Monique Houben van Zonnebloom het diploma Zielsregressie-therapeut gehaald.

Omdat de wet veranderde, heb ik in 2015-2016 de opleiding Psychosociale Basiskennis gevolgd. Dat diploma zorgt ervoor dat mijn cliënten zorgvergoeding aan kunnen vragen via hun zorgverzekeraar, mits ze aanvullend verzekerd zijn.

Na het behalen van het Tasso-diploma heb ik daar de opleiding tot docent regressietherapie gevolgd en sinds drie jaar ben ik werkzaam bij de ATRB, de Academie voor Transpersoonlijke Regressie België. Bij Tasso Instituut en Tasso International heb ik supervisies beoordeeld. In het schooljaar 2018-2019 ben ik gestart bij de SET, de School voor Emotieve Therapie. Deze therapievorm werkt precies andersom dan regressietherapie, waardoor het aanbod in mijn praktijk veel breder is geworden. Bij Emotieve Therapie hoort bijvoorbeeld ook een stuk coaching. In 2020 heb ik mijn diploma gehaald en inmiddels ben ik bij de SET docent in opleiding.
Verder werk ik mee aan het opzetten van de ISET: de internationale opleiding van de SET, die hopelijk binnen een paar jaar
haar deuren opent.

Inmiddels zijn we vele sessies later en geniet ik ontzettend van mijn beroep!