Voor wie is regressietherapie geschikt?

  • Voor volwassenen, die bereid zijn te werken aan zichzelf en hun verantwoordelijkheid te nemen voor hun proces en zichzelf. In een sessie vraag ik van je, dat je elk gevoel, elke lichaamsgewaarwording en elke gedachte serieus neemt.
  • Voor kinderen en tieners van 8 tot 18 jaar, omdat zij vaak al heel goed weten wat van henzelf is en wat bij een ander hoort. Regressietherapie is moeilijk, als je met een kind te maken hebt, dat zich nog in de magische leeftijd bevindt (als ze nog geloven in tijgers onder het bed, bijvoorbeeld). Begrijpen wat ‘hier en nu’ inhoudt, is essentieel. Sessies met deze leeftijdsgroep zijn vaak helder en pakken praktische zaken aan.
  • Kinderen onder de 8 jaar kunnen prima geholpen worden met regressietherapie, maar dan via een zogenaamde remotesessie. Dat is een sessie door een ouder, die op instructie van mij voelt en ervaart wat het kind meemaakt. Remotesessies zijn vaak prachtige ervaringen, waarbij het kind geholpen wordt en er veel meer begrip komt tussen ouder en kind. Voor de meeste ouders is het heel emotioneel om zijn of haar kind ‘van binnenuit’ te leren kennen.

 

Met wie werk ik niet?

  • Mensen die onder invloed zijn van verdovende of gevoelsdempende middelen, ten tijde van de sessie.
  • Mensen met persoonlijkheidsstoornissen, zoals bipolaire stoornissen, narcisme, etc.
  • Mensen die hun eigen verantwoordelijkheid niet willen nemen. Bij regressietherapie leidt de therapeut, maar werkt de cliënt!

 

Klik hier om te zien waarvoor regressietherapie geschikt is.